каяк, пътешествие, Гърция, приключение, каякинг, реки, язовири, Родопи, експедиция, сафари

Каяк курсове

Каяците първоначално са били разработени от инуитите. Те са използвали лодките, за ловуване по вътрешни езера, реки и крайбрежните води на Северния ледовит океан, Северния Атлантически океан, Берингово море и Северна Тихия океан. Първи каяци са били направени от зашити кожи от тюлени или от други животни, опънати върху различни видове рамки в зависимост от това къде живеят. Инуитите, живеещи на запад, са ползвали дървени рамки, а тези, живеещи на изток са ползвали рамка от костите на китове, поради липсата на дървета в местообитанието им. Смята се, че каякът датира най-малко от 4000 години.

За да поемете и вие на едно по-продължително пътешествие е добре да сте подготвени за влошаване на времето и дори евентуално преобръщане с каяка. Гребете по река клас 2, предстоят ви бързеи, в които искате безопасно да влезнете, а и да излезнете, без да се изкъпете. Навлезли сте навътре в язовира, излезнал е силен вятър и не можете да гребете обратно. За всички такива ситуации, ще получите теоретически и практически напътствия по време на курса.
Почитатели сте на туристическия каякинг, но искате и повече адреналин. Желаете да се научите на каяк в бързи води, за да се спускате по бързеите. Докато курса по туристически каякинг трае няколко дни, този за каяк в бързи води е по-продължителен, и трябва да се въоръжите с търпение и време. Но пък след това адреналинът е неописуем.