каяк, пътешествие, Гърция, приключение, каякинг, реки, язовири, Родопи, експедиция, сафари

Каяк около остров Амулиани, Гърция

Дати: 16ти-18ти септември и при сформиране на група

Амулиани е малък, китен остров, разположен в Халкидики, в залива на Света Гора/Атон. Територията му е само 4.5 кв.км, кaто там постоянно живеят около 600 души.

Петък – тръгваме от София в удобно време време след работа (около  19.00 часа)  и пристигане на Халкидическия полуостров късно вечерта. Нощувка на палатки в гориста местност.
Събота – след закуска стигаме до морския бряг и се екипираме за предстоящия каякинг. След внимателно изслушване на инструктажа, тръгваме и за самия о-в Амулиани. Около 40 минутно гребане ни отвежда на един от красивите пясъчни плажове в югозападната част на острова, където ще можем да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. След като организираме къмпинга, имаме достатъчно време за да се насладим на залеза на слънцето и да отпочинем след гребането . Нощувка на палатки на морския бряг.
Неделя – продължаваме пътешествието си около Амулиани и около съседните острови. Спираме на различни плажове, за да се насладим на прекрасните плажове, а преди да достигнем п-в Атон пред нас ще се открие невероятната гледка, която предлагат забележителностите му. С гребане стигаме до курортното селце Урануполи /от гр. “небесен град”/, което се намира на 1км от границата със Света гора. Отпътуване за София.

Цена 195 лева на участник

допълнителен ден – 50лв

Минимален брой участници – 6

Цената включва:

  • пълна екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • транспорт
  • нощувки на свободен къмпинг– осигуряваме къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)
  • квалифициран каяк инструктор
  • каяк инструктаж