каяк, пътешествие, Гърция, приключение, каякинг, реки, язовири, Родопи, експедиция, сафари

Каяк около остров Диапорос, Гърция

Дати: 22ри-25ти септември и при сформиране на група

Диапорос е неголям остров, близо до втория ръкав на Халкидическия полуостров – Ситония, недалеч от известното селце Вурвуру, прочуто с най-чистите води, със синьо-зелен цвят на морето. Разкрива се гледката към възвишенията на Атон – третият ръкав на Халкидики и чистотата на водите. До Диапорос се намира и малкият остров Агиа Изидорос.
Петък - тръгваме от София в удобно време след работа (около 19 часа) и пристигаме в Халкидики късно вечерта, настаняваме се за нощувка в къмпинга.
Събота - след закуска  се екипираме и след внимателно изслушване на инструктажа гребем към о-в Диапорос. Около 40 минутно гребане ще ни отведе на един от красивите пясъчни плажове на острова, където ще имаме възможност да да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. След като се върнем в къмпинга разпъваме палатките и се възползваме от свободното време за плаж. След като слънчевите лъчи намалеят отново се качваме на каяците, за да се насладим на залеза на слънцето. Активното гребане през този ден е около 4 часа. Нощувка на къмпинг. Възможност за барбекю.
Неделя - гребем в района на Диапорос и Агиа Изидорос. Спираме, за да поплуваме на различни плажове на остров Диапорос. Гребането и в неделния ден е около 3-4 часа. Отпътуване в 3 часа следобед.
Пътуването е подходящо за тези, които искат да комбинират няколко часа гребане с възможността за почивка и отмора по пясъчните плажове. Водата е кристално чиста и гмуркането е често практикувано там. Може да видите октоподи, различни видове риби и прекрасни корали, нужни са ви само шнорхел и маска.

Цена 199 лева на участник

Допълнителен ден – 50лв

Минимален брой участници – 6

Цената включва:

  • пълна екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • транспорт
  • 2 нощувки на къмпинг – осигуряваме къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)
  • квалифициран каяк инструктор
  • каяк инструктаж