каяк, пътешествие, Гърция, приключение, каякинг, реки, язовири, Родопи, експедиция, сафари

Каяк по река Дунав

Каякинг по втората по дължина река в Европа – река Дунав, най-голямата река в България. Тя е и естествена граница с нашата северна съседка – Румъния. Реката е много подходяща за каяк – туризъм.

Ден първи – пристигане до гр. Лом. На брега на реката при 745-ти километър правим бивак. Вечерта около лагерния огън обсъждаме предстоящото приключение, разпределяме се по екипажи и се запознаваме с правилата за гребане по река Дунав, както и с начина на навигация.
Ден втори – събираме бивака, екипираме се, провеждаме инструктаж, след което гребем до с.Долни Цибър. Гребем по течението на река Дунав, минаваме покрай остров Линево. Спираме за кратка обедна почивка, по време на която можем да се разхладим във водите на реката и след това продължаваме към мястото за бивакуване на брега – срещу остров Цибър. Вечерта край лагерния огън може да споделим впечатленията от изминалия ден и да пием по чаша.
Ден трети – гребем до Козлодуй, разглеждаме историческата и културна забележителност, единствения кораб-музей в България – кораба “Радецки”, след което отпътуваме.

Цена 120 лева на участник

Минимален брой участници -6

Включва:

  • пълна екипировка (шприцка, гребло  спасителна жилетка, яке)
  • настаняване – осигуряваме екипировка за нощуване под открито небе (палатка, спален чувал, шалте)
  • квалифициран каяк инструктор
  • каяк инструктаж
  • застраховка